Home  |  Nieuws  |  Portfolio  |  Profiel  |  Contact

 

Procession

(videoclip, 2009)
Voor de Engelse muziekgroep SonVer is mei 2009 een videoclip gemaakt voor het muziekstuk Procession. Procession maakt onderdeel uit van een concertserie getiteld ‘Alchemy of Man’ die vanaf juli 2009 wordt gespeeld op muziekfestivals en in diverse zalen in Engeland en daarbuiten. Deze serie bestaat uit zeven muziekstukken, die gezamenlijk de zeven stadia van het zuiveringsproces in de eeuwenoude alchemie (Wikipedia-informatie) vertolken. Bij ieder muziekstuk heeft SonVer een andere filmmaker gevraagd een eigen filminterpretatie te geven bij het betreffende stadium. Deze 7 videoclips worden tijdens het Alchemy of Man-concert geprojecteerd op het podium parallel met de betreffende live uitgevoerde muziekstukken.

procession-banner

Procession is gekoppeld aan het vierde stadium van het alchemische zuiveringsproces: de ‘conjunctie’. Hierin worden twee tegengestelde elementen tot elkaar aangetrokken en dit levert uiteindelijk innerlijke rust op. Slechts twee aanwijzingen gaf SonVer mee voor de te maken videoclip bij Procession: de kleur groen en het materiaal ‘aarde’.

Bij het ambientachtige, experimentele stuk Procession heeft Orphic Film een film ontwikkeld in hetzelfde universum als de in 2007 gemaakte korte film Fade (waarvoor SonVer geluidscollages en de soundtrack heeft gemaakt).
Cast: Chris Mennen, Geerteke van Lierop, Urias Boerleider en Eliza Duinhoven.

The Alchemy of Man-project op de SonVer website

 

 

> Home  > Portfolio  > procession